Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΦΥΛΑΞΟΥ ΑΝ Μ’ΑΓΑΠΑΣ», ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΟΥ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ. ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ!

Η γνωστή και πετυχημένη σεναριογράφος και ηθοποιός Άννα Ανδριανού έκανε μια συγγραφική απόπειρα ομολογουμένως επιτυχημένη. Στο μυθιστόρημά της «Φυλάξου αν μ’ αγαπάς» πρωταγωνιστής είναι ο αινιγματικός έρωτας που βαδίζει σε καταστροφικά μονοπάτια. Η Ράνια θέλει να πάρει εκδίκηση για το θάνατο της καλύτερης φίλης της. Πιστεύει πως ο Μάρκος είναι υπεύθυνος για το θάνατο της και θέλει να τον καταστρέψει. Τίποτα, όμως, δεν είναι αυτό που φαίνεται. Τι θα γίνει όταν διασταυρωθούν οι δρόμοι τους; 

Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε κεφάλαια βάση των ονομάτων των ηρώων. Παράλληλα, παρεμβάλλονται κάποια μέρη όπου γίνεται flash back στα παιδικά χρόνια της ηρωίδας. Έντονη η περιπέτεια, η αγωνία και ο έρωτας ο παράφορος και συνάμα καταστροφικός. Με απλό και παραστατικό ταυτόχρονα λόγο η συγγραφέας μας βάζει στην ιστορία, η οποία συγκινεί. Η πλοκή θυμίζει και σενάριο για ταινία δράσης και αυτό δεν είναι κακό. Και η Ράνια και ο Μάρκος είναι ηθογραφημένοι σε σωστές δόσεις και ενώ στις αρχές του βιβλίου ένα πέπλο μυστηρίου τους καλύπτει, σιγά σιγά η Ανδριανού φροντίζει να γίνουν αποκαλύψεις, οι οποίες αποσαφηνίζουν τα πάντα. Οι ανατροπές είναι συνεχόμενες, μεγάλης έντασης και επιφυλάσσουν ένα δυνατό τέλος.

Ομολογώ πως μου άρεσε πολύ. Διαβάζεται εύκολα, γρήγορα και σε κρατά σε εγρήγορση. Είναι ό,τι πρέπει για έναν αναγνώστη που θέλει να χαλαρώσει και να ξεχάσει έννοιες τις ώρες της ανάγνωσης. Χαίρομαι που η Ανδριανού επιβεβαιώνει πως κάποιος μπορεί να μεταπηδά επιτυχημένα σε άλλον χώρο με σύμμαχο την σωστή δουλειά και το θάρρος. Θα πρόσθετα πως μου κέντρισε το ενδιαφέρον από την αρχή ο τίτλος σε συνδυασμό με το χρώμα του εξωφύλλου. Κόκκινο έντονο σαν τον έρωτα που διαδραματίζεται στις σελίδες του.

Βαθμολογία:9/10

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου