Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΛΕΜΟΝΙΕΣ", Nadia Marks, εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ

  Ένα ρομαντικό μυθιστόρημα με αρώματα από την Ελλάδα και την Ιταλία είναι το "ανάμεσα στις λεμονιές" της Μarks που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Κλειδάριθμος". Η Άννα, ούσα πιεσμένη από οικογενειακά προβλήματα, αποφασίζει να ξεφύγει επιλέγοντας το νησί του Αιγαίου για να καταλύσει, που είναι η γενέτειρα του πατέρα της. Εκεί κάποια γράμματα της θείας της θα την ωθήσουν να ψάξει βαθιά στα άδυτα της οικογένειας . Έτσι, μεταφερόμαστε πίσω στο χρόνο στο Β παγκόσμιο πόλεμο στο μικρό νησί και στη Νάπολη και παρακολουθούμε έναν παράφορο αλλά ταυτόχρονα απαγορευμένο έρωτα που στοίχειωσε τους ήρωες αυτής της ιστορίας. Γιατί η Άννα και ο Αλέξης πρέπει να απαρνηθούν την αγάπη που τους δένει άρρηκτα; 


   Οι απαντήσεις δίνονται με ζωντανό και συνάμα τρυφερό τρόπο από τη συγγραφέα. Η πλοκή είναι καθαρά "ποτισμένη" από τον έρωτα και την αγάπη. Παρακολουθούμε την ιστορία, η οποία είναι ενδιαφέρουσα, γλυκιά και ανάλαφρη ωστόσο αισθάνθηκα πως κάποιες στιγμές έλειπε η ένταση και η επίταξη του ενδιαφέροντος. Θα μπορούσε να είναι πιο δυναμική η παρουσίαση του έρωτα των 2 ηρώων και των παράλληλων ιστοριών των υπολοίπων χαρακτήρων, που τους συνοδεύουν. 

   Η σκιαγράφηση των προσώπων δίνεται με λυρικό τρόπο από τη συγγραφέα και χωρίς ανούσια πλατιάσματα. Γενικά, η ιστορία είναι σφιχτοδεμένη και ο λόγος ρέει. Οι περιγραφές άμεσες και έντονες δίνουν στον αναγνώστη την αίσθηση πως ζει στη Νάπολη του 40 και στο Αιγαίο του σήμερα και αναπνέει το οξυγόνο και τα αρώματα της Ελλάδας και της Ιταλίας. 

   Εν κατακλείδι, λοιπόν αν θέλετε να διαβάσετε ένα ρομαντικό και ανάλαφρο μυθιστόρημα , το "Ανάμεσα στις λεμονιές" είναι ιδανική επιλογή για να συγκινηθείτε και να ερωτευτείτε. 

   Βαθμολογία:7.5/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου