Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "Στεφάνι για εννέα μούσες" της Αγγελικής Κακανιάρη, εκδόσεις ΩΚΕΑΝΟΣ, με την ματιά της Roula Karampourniotou

 
🌷🌷 Η άποψή μου 🌷🌷 

Μια φημισμένη σχολή χορού, όμορφες και ταλαντούχες μαθήτριες και μια εκδήλωση αποφοίτησης που έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια, αποτελούν τον πυρήνα του δράματος που εκτυλίσσεται μέσα στις σελίδες του βιβλίου! Μία σειρά φόνων, με θύματα κοπέλες που έχουν ρόλο στην τελική χορογραφία με θέμα τις εννέα Μούσες της αρχαιότητας, θα φέρει στην Αγγλία τον νεαρό εγκληματολόγο Μάριο Δαλμά για να ερευνήσει το μυστήριο που συνδέει τους φόνους με το παρόν και το παρελθόν της Σχολής Μάγιερς! Η πανέμορφη διευθύντρια Ήριννα Μάγιερς θέλοντας να βοηθήσει τις έρευνες, θα προσφέρει τη βοήθειά της στον γοητευτικό κύριο Δαλμά. Ο έρωτας όπως πάντα έρχεται απρόσμενα και το σμίξιμό τους θα είναι εκρηκτικό!
Πρόσωπα από το παρελθόν, μυστικά καλά κρυμμένα, έρωτες και δολοπλοκίες που συνέβησαν χρόνια που στη Σχολή Χορού, λανθασμένες επιλογές που έχουν στιγματίσει ανθρώπους και καριέρες, ζητούν δικαίωση και εκδίκηση.
Ποιο είναι το χέρι που αφαιρεί την πνοή από τις μαθήτριες και αποτυπώνει την ομορφιά τους στο φωτογραφικό φακό;
Γιατί επιδιώκει να φτάσει ως τη δέκατη μούσα;
 
Η συγγραφέας με όμορφη, λυρική γραφή αποτυπώνει στις σελίδες όλο το δράμα από το παρελθόν της Σχολής ως σήμερα! Περιγράφει πολύ όμορφα τον έρωτα του Μάριου με την Ήριννα και προσδίδει μια υπέροχη ατμόσφαιρα στις στιγμές πριν από κάθε φόνο! Στην κορύφωση δε του δράματος, επιλέγει τον Ενεστώτα και κατορθώνει να μεταδώσει την αγωνία του θύματος πριν το τέλος της ιστορίας!
Ένα βιβλίο με αγωνία και έρωτα, λίγο άρωμα από τα παλιά και πολύ όμορφη γραφή!

Από το οπισθόφυλλο
 
Θάλεια, Ουρανία, Ερατώ... Η Θάλεια θα χαθεί στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, μ’ ένα φουστάνι στο χρώμα τ’ ουρανού κι ένα στεφάνι με ολόλευκα κοχύλια.
Εννέα μούσες, εννέα αέρινες υπάρξεις, στη φημισμένη σχολή χορού Ήριννα Μάγιερς, στα περίχωρα του Λονδίνου, μετατρέπονται σε καλλιτεχνικά αριστουργήματα μιας άλλης εποχής.
Ο νεαρός εγκληματολόγος Μάριος Δαλμάς, έχοντας στο πλευρό του την εκρηκτική Ήριννα, θα μπλεχτεί στα δίχτυα ενός συγκλονιστικού μυστηρίου από τα βάθη του χρόνου, όπου η ομορφιά και η τέχνη αναμετρώνται σε κάθε βήμα, με τη ζωή και το μοιραίο...
Ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα με φόντο το χορό, το μαγικό κόσμο
της φωτογραφίας, το πάθος για εκδίκηση κι έναν ανατρεπτικό έρωτα που κόβει την ανάσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου