Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Επισκεφθήκαμε το μουσικό μεζεδοπωλειο "Ο Τέντζερης και το Καπάκι"!


Λατρεύουμε τις βόλτες, τα ταξίδια την καλή μουσική, αλλά κυρίως λατρεύουμε τις μεθυστικές γεύσεις! Εκείνες που γαργαλάνε τον ουρανίσκο σου και σε συνδυασμό με ένα καλό κρασί αλλά και καλή μουσική, συνθέτουν την εγγύηση για μια επιτυχημένη έξοδο.

 Εδώ και μιά 15 ετία, σε ένα ήσυχο στενάκι λίγο πιο πέρα από το πολυσυζητημένο για την διασκέδαση του, Μπουρνάζι Περιστερίου, δεσπόζει ένα μουσικό μεζεδοπωλείο που έχει γίνει must για όσους αναζητούν μια καλή πρόταση για την έξοδο τους.

Συνδυάζοντας την διασκέδαση με την ηρεμία, ο τέντζερης κύλισε και βρήκε το καπάκι σε ένα χώρο στο κέντρο- απόκεντρο, με πολύ ζεστή ατμόσφαιρα που πρωταγωνιστούν η πέτρα και το ξύλο. 

 



Τα δε πινακάκια με τις παροιμίες που διακοσμούν τις πέτρινες κολόνες, τα δαντελωτά με το κοφτό λευκό κουρτινάκι στα παραθυράκια σε ταξιδεύουν νοητά σε ορεινές περιοχές της Ελλάδας που η διακόσμηση αυτή έχει την τιμητική της. Ένας πολύ οικείος χώρος, που σου δημιουργεί έντονα την αίσθηση της φιλοξενίας, την οποία ενισχύει ο συνδυασμός πέτρα –ξύλο.

Με αφετηρία το 2003, το μεζεδοπωλείο αυτό κατάφερε να κρατήσει αμείωτο το πάθος και το μεράκι, κρατώντας το στις πρώτες θέσεις των επιλογών των μαγαζιών για την διασκέδαση στην πρωτεύουσα.  



 


Ο κύκλος των καλοφαγάδων είναι πολύ 
απαιτητικός και φυσικά τον πρώτο λόγο παίζει η γεύση. Ο σεφ Χάρης Θεοφιλόπουλος, με πάθος για τη δημιουργική μαγειρική, σπουδές σε σχολές και εμπειρία χρόνων στις πιο γνωστές κουζίνες, ζωντανεύει καθημερινά ελληνικές συνταγές, τις προικίζει με αγνά υλικά, τις παντρεύει με σύγχρονες αναζητήσεις και μετουσιώνει κάθε μπουκιά σε αξέχαστη γευστική εμπειρία. Την σκυτάλη δίνει στον συνεργάτη του Βασίλη Παπακυρίλλου ο οποιος βαζει την τελευταία υπογραφή στα πιάτα. Τα δε ψητά του μαγαζιού, θα δώσουν την δικία τους πινελιά στην κορυφή της γεύσης,  γράφοντας την δικιά τους νόστιμη ιστορία, στον ουρανίσκο της πρωτεύουσας!






Δοκιμάσαμε πολλά πιάτα του μαγαζιού, γιατί είμαστε καλοφαγάδες και πώς να το κάνουμε άλλωστε… Ότι δοκιμάσαμε ήταν νόστιμο και πολύ προσεγμένο. Οι σαλάτες με τα ολόφρεσκα λαχανικά, τα ορεκτικά που ετοιμάζονται εκείνη την στιγμή, τα πολύ νόστιμα ψητά που φάγαμε και δεν θα παραλείψω να αναφερθώ στην σοκολατένια καρυδόπιτα στο τέλος, δικαιολογημένα αξίζουν τα 5 αστέρια που του δίνουμε! Το σέρβις του μαγαζιού άψογο και τα παιδιά πολύ πρόθυμα!



Άφησα για το τέλος την μουσική του μαγαζιού και όχι άσκοπα. Επισκεφτήκαμε το μαγαζί Πέμπτη βράδυ και η κομπανία των «9 Νομά» ομολογώ να πω πως απογείωσε το κέφι στην παρέα μέσα από το λαϊκό–ακουστικό πρόγραμμα που επιμελείται ο Κώστας Αναγνώστου. Επειδή όμως σαν κυλά ο τέντζερης βρίσκει το καπάκι, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού φρόντισε να κυλίσει ο τέντζερης πάνω από όλα τα γούστα (καπάκια), και έτσι καθημερινά για τις 6 ημέρες της εβδομάδας που είναι ανοιχτό το μαγαζί (Τρίτη-Κυριακή), υπάρχουν 6 διαφορετικά μουσικά σχήματα και φυσικά και μενού με προσφορές. Τώρα πια μέρα θα επιλέξετε εσείς, είναι δικιά σας επιλογή! Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι… να το αφήσετε στην τέντζερη….

  


Τηλέφωνο Κρατήσεων:  
210 57 65 553 Παναιτωλίου 6, Μπουρνάζι




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου