Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΤΑ ΚΆΣΤΡΑ ΤΩΝ ΟΝΕΊΡΩΝ", Ίρις Καλβά, με την ματιά της Βάσως Παραμπάτη!


Η πρώτη μου γνωριμία με την συγγραφέα σ'ένα εκπληκτικό βιβλίο.Μία μαγική πένα που με γέμισε εικόνες μιας άλλης εποχής και συναισθήματα.Ενα βιβλίο που το ρουφηξα, διαβάζεται μονοκοπανιά αφού δεν μπορείς να το αποχωριστείς και εννοείται ότι το λάτρεψα.
Ένα οδοιπορικό αγάπης που μας ταξιδεύει στην Ρωσία του 1800, στην Αγγλία του 19ου αι.,στην Ελλάδα του βασιλιά Όθωνα αλλά και στην Ιταλία του σήμερα.

Η ιστορία μας ξεκινάει στην σύγχρονη Ελλάδα με την Μαρίνα, μία κοπέλα όμορφη, έξυπνη αλλά φοβερά ανασφαλή.Εγκλωβίζεται στα θέλω και στα πρέπει της οικογένειάς της και των γύρων της και νιώθει τη ζωή να γλιστράει μέσα από τα χέρια της.Νιώθει ότι έχουν ναυαγήσει τα όνειρα της ζωής της.
Στα 33της, ένα κρεμασμένο νυφικό και ένας εξαφανισμένος γαμπρός θα γίνουν η αιτία για να πάρει μια μεγάλη απόφαση.Να φύγει μακρυά από όλους,να βρει τον εαυτό της και να γίνει ανεξάρτητη.Το μοναδικό πράγμα που θα πάρει κοντά της είναι ένα δώρο της γιαγιάς της, ένα μενταγιόν που αποτελεί οικογενειακό κειμήλιο.Ένα μενταγιόν που κρύβει τη δική του ιστορία.
Πόσα μυστικά άραγε κρύβει στο πέρασμα των χρόνων και πόσα θα έρθουν στο φως?
Και εκείνη θα πρέπει να παλαίψει με τις ανασφάλειες της,να πατήσει γερά στα πόδια της και να νικήσει το χθες....
Για να δώσει μία ελπίδα στο αύριο...
Μόνη της σε μια άγνωστη χώρα θα πρέπει να κυνηγήσει τα όνειρά της.
Και όταν φανεί ο έρωτας θα είναι αρκετά δυνατή για να τον πιστέψει?
Ένα βιβλίο που μου κράτησε υπέροχη συντροφιά.
Οι χρονικές εναλλαγές σε διαφορετικές περιόδους (παρόν-παρελθον)και οι εναλλαγές πολλών περιοχών που λαμβάνουν χώρα οι ιστορίες μας,δεν αφήνουν κενά,δεν κουράζουν καθόλου αλλά αντίθετα εντείνουν την αγωνία του αναγνώστη.
Τα "κάστρα των ονείρων"είναι ένα γοητευτικό μυθιστόρημα που εξυμνεί το μεγαλείο του έρωτα,τη δύναμη της αγάπης στο χρόνο,την πίστη στα όνειρα αλλά και τα παιχνίδια της Μοίρας.
Σίγουρα είναι ένα βιβλίο που μου άρεσε πολύ και σας το προτείνω!!!!
Θα σας γοητεύσει!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου