Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΒΡΟΧΗΣ» , Γωγώ Ψαχούλια, εκδόσεις ΕΞΗ, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΝΑΤΣΗ!


«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΒΡΟΧΗΣ» με αφόπλισε από την πρώτη στιγμή. Με ένα άκρως λυρικό χαρακτήρα καθώς και ποιητική χροιά στην γραφή της, η Γωγώ Ψαχούλια στήνει το χρονικό ενός πολύπλευρου κοινωνικού μυθιστορήματος με αστυνομικές εκφάνσεις. Το γεγονός ότι συνδυάζει άριστα την εξάλειψη συγκεκριμένων χρονικών πλαισίων με βάση το Flash back στην ανάλυση της ιστορίας, εκπλήσσει ευχάριστα τον αναγνώστη, αναλογικά του ότι το εγχείρημα είναι από μόνο του εξαιρετικά ριψοκίνδυνο.
Τα πρόσωπα προβάλλουν στην αρχή δειλά ένα ένα σε κάθε κεφάλαιο, επιδεικνύοντας ανάλογα μια συναισθηματική εγκράτεια. Δέσποινα, Μόνικα, Απολλωνία. Τρεις αχώριστες φίλες, η κάθε μια με όνειρα για ένα ευτυχισμένο μέλλον. Η κάθε μία έχει την δικία της ξεχωριστή θέση στην ιστορία. Οι δεσμοί τους αδιόρατοι και το μυστήριο που πλανιέται πίσω από ένα παρελθόν που δεν θέλει να τις αφήσει σε ησυχία, θα ξανακάνει την εμφάνιση του για να αναστατώσει τις ζωές όλων… Ένα παρελθόν που ρέει από ένα τραγικό γεγονός μιας αυγουστιάτικης νύχτας με πανσέληνο και θα σταθεί αφορμή να στιγματίσει τις ζωές τους. Όλα θα ξεκινήσουν τριάντα χρόνια μετά, όταν και οι τρεις τους θα γίνουν αποδέκτες ενός απειλητικού μηνύματος, που θα ξυπνήσει τις άγριες μνήμες του παρελθόντος. Ένας άλλος κόσμος θα εμφανιστεί ξαφνικά μπροστά στα μάτια των αναγνωστών, και οι εκπλήξεις θα αρχίσουν να διαδέχονται η μια την άλλη. Τα προσωπεία θα αρχίσουν να πέφτουν και οι ενδόμυχες σκέψεις θα αρχίσουν να βγαίνουν στη φόρα και να γίνονται πράξεις, με συνταρακτικές συνέπειες. Ένα κράμα ανθρώπινων αναγκών, υποταγμένοι πόθοι και δυνατοί χαρακτήρες θα συνθέσουν αρμονικά ένα απίστευτο μπερδεμένο πάζλ, που σε κρατά δέσμιο μέχρι τη λύτρωση.

Η Ελισάβετ τι ρόλο βαράει σε όλη την ιστορία; Ένα κορίτσι που από μικρό παιδί ζητιανεύει την προσοχή και την αγάπη πρώτα της μητέρας της και μετέπειτα σε όποιον γνωρίζει. Το άγριο παρελθόν και ένα σωρό από λάθη άλλων θα αιωρούνται πάνω από το κεφάλι της ακόμα και όταν θα γνωρίσει τον πραγματικό έρωτα.

«Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΡΟΧΗ» δεν είναι ένα καιρικό φαινόμενο. Είναι οι άνθρωποι που στιγματίζουν τη ζωή μας για πάντα, το μυστικό τριών γυναικών και τα καταπιεσμένα «θέλω» τους, που βροντοφωνάζουν και παλεύουν να απελευθερωθούν. Η πένα της κας. Ψαχούλια κατόρθωσε να αφουγκραστεί σε βάθος των ψυχισμό των ηρώων της χωρίς να σταθεί απέναντι τους αποφασισμένη να τους χειραγωγήσει. Τους επέτρεψε να χαράξουν οι ίδιοι το μονοπάτι τους στη ζωή με τα λάθη και τις επιλογές τους, χωρίς να τους κρίνει. Στάθηκε απλά δίπλα τους, χαϊδεύοντας τις πληγές τους, αποτυπώνοντας με λυρικότητα και καθαρότητα τις επιλογές τους, τις αντιφάσεις των αποφάσεών τους και τις αντιδράσεις τους. Πλανεύτηκε και η ίδια από την Κρήτη στην Αθήνα και στα σοκάκια της Ιταλίας. Μας ταξίδεψε στην μαγεία της Ρώμης κάνοντας μας να υποκύψουμε στην αύρα της.
 
«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΒΡΟΧΗΣ» είναι ένα ταξίδι στην άβυσσο των ψυχών που καλούνται να έρθουν αντιμέτωπες με τα χρέη τους! Γωγώ σε ευχαριστώ για το υπέροχο αναγνωστικό ταξίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου