Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "Ο ΓΛΥΠΤΗΣ", Chris Carter, εκδόσεις Bell, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ!

 Πρώτη φορά διαβάζω βιβλίο του Carter και ομολογώ πως μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Όταν ένα αστυνομικό μυθιστόρημα διαβάζεται απνευστί, γιατί πάλλεται από ένταση και αγωνία και η γραφή είναι άκρως παραστατική είναι λογικό να σε έχει δέσμιο του τις ώρες που σου κρατά συντροφιά. Τον συγγραφέα δεν τον ήξερα, είδα πως "Ο γλύπτης" είναι το τέταρτο μυθιστόρημα του και θα αναζητήσω τα προηγούμενα του, γιατί πολύ απλά αυτό με καθήλωσε. 




Ο Χαντερ αναλαμβάνει μαζί με το συνεργάτη του να εξιχνιάσουν δυο βάναυσους φόνους ευυπόληπτων πολιτών που συνδέονται με γρίφους και ο ένοχος φτιάχνει για τους λόγους που θα διαβάσατε ένα φρικιαστικό γλυπτό που κρύβει αλήθειες και πολλά ένοχα μυστικά. 

Είναι από τα αστυνομικά μυθιστορήματα στα οποία η πλοκή χτίζεται βήμα βήμα και νιωθεις πως στο τέλος θα έρθεις αντιμέτωπος με αποκαλύψεις που θα σε σοκάρουν. Οι εξελίξεις τρέχουν και σε συνδυασμό με τις παραστατικές περιγραφές καταφέρνουν να σε καθηλώσουν. Οι αποκαλύψεις γίνονται με αληθοφάνεια και ο ένοχος συστήνεται στο κοινό παρά μόνο στο τέλος. Εκεί τα αιτία καθώς και τα κίνητρα των φόνων παρουσιάζονται με μαεστρία από το συγγραφέα, που δικαιολογεί πλήρως τον τίτλο του μετρ της αστυνομικής λογοτεχνίας. Πρόκειται για ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα με σφιχτοδεμένη πλοκή με αμείωτη ένταση από την αρχή ως το τέλος που θα γοητεύσει τους αναγνώστες αυτού του είδους και ύφους της λογοτεχνίας. Διέκρινα κάποια τρωτά σημεία, τα οποία σχετίζονται με την αποκάλυψη του δολοφόνου, τα οποία με ξένισαν λίγο αλλά παρόλα αυτά δεν με απώθησαν. Η γραφή είναι γεμάτη εκφραστική δεινότητα και η ηθογραφηση χαρακτήρων έχει νεύρο και βάθος. 

Αν ο αναγνώστης θέλει να διαβάσει ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που θα τον ξενυχτήσει αυτό σίγουρα θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του . Βαθμολογία :9/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου