Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Ταβέρνα "ΠΛΑΓΙΑ" στο Μάραθος Κρήτης. Το στέκι των καλοφαγάδων!

 Συντάκτης: Εύα Νάτση

 Αν είσαι λάτρης του καλού φαγητού και των μεθυστικών γεύσεων και φυσικά αν έχεις την τύχη να βρίσκεσαι στη λεβεντογέννα Κρήτη, θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις μια βόλτα έως το χωρίο Μάραθος του δήμου Μαλεβιζίου! Διασχίζοντας μια πραγματικά υπέροχη διαδρομή μέσα από τα βουνά, θα βρεθείς μαγεμένος σ΄αυτό το όμορφο ορεινό χωριό. Στην είσοδο του χωρίου, δεσπόζει επιβλητικά καλωσορίζοντας τους επισκέπτες του χωριού, η όμορφη παραδοσιακή ταβέρνα "ΠΛΑΓΙΑ". Σκαρφαλωμένη στην πλαγιά του βουνού έχει θέα που σου κόβει την ανάσα το δεντρόφυτο τοπίο. Μέσα σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα που πρωταγωνιστούν η πέτρα και το ξύλο, κοσμεί στο κέντρο της σάλας το πετρόχτιστο τζάκι, το οποίο δένει αρμονικά με το περιβάλλον δημιουργώντας σου ένα αίσθημα θαλπωρής!

Ένας χώρος που αποτελεί πόλο έλξης για ντόπιους και ταξιδευτές. Τιμώντας την παράδοση και την κρητική φιλοξενία, οι ιδιοκτήτες καλοδέχονται τους επισκέπτες στην ευρύχωρη σάλα, προσφέροντας τίμιο, χορταστικό και πεντανόστιμο φαγητό. Γεύσεις από κείνες που γαργαλάνε τον ουρανίσκο σου και σε συνδυασμό με ένα καλό κρασί η και συνοδεία ρακής, αλλά και καλή μουσική, συνθέτουν την εγγύηση για μια επιτυχημένη έξοδο.

Ένας πολύ οικείος χώρος, που σου δημιουργεί έντονα την αίσθηση της φιλοξενίας, 
την οποία ενισχύει ο συνδυασμός πέτρα –ξύλο. 

Με αφετηρία το 1997, κατάφερε να κρατήσει αμείωτο το πάθος και το μεράκι για το καλό παραδοσιακό φαγητό, κρατώντας το στις πρώτες θέσεις των επιλογών των καλοφαγάδων. Και επειδή ο κύκλος τους είναι μεγάλος και εν συνεχεία πολύ απαιτητικός, τον πρώτο λόγο παίζει η γεύση. Η κουζίνα του μαγαζιού ζωντανεύει καθημερινά παραδοσιακές αυθεντικές νοστιμιές της Κρήτης, τις προικίζει με αγνά ντόπια υλικά, τις παντρεύει με σύγχρονες αναζητήσεις και μετουσιώνει κάθε μπουκιά σε αξέχαστη γευστική εμπειρία. Τα δε ψητά του μαγαζιού, θα δώσουν την δικιά τους πινελιά στην κορυφή της γεύσης,  γράφοντας την δικιά τους νόστιμη ιστορία στον ουρανίσκο του νησιού!
Δοκιμάσαμε πολλά πιάτα του μαγαζιού, γιατί είμαστε καλοφαγάδες και πώς να το κάνουμε άλλωστε… Ότι δοκιμάσαμε ήταν νόστιμο και πολύ προσεγμένο. Οι σαλάτες με τα ολόφρεσκα λαχανικά, τα ορεκτικά που ετοιμάζονται εκείνη την στιγμή, τα ιδιαίτερα πιάτα της γουρουνόπουλο και αρνί οφτό, κατσίκα κοκκινιστή, ζυγούρι βραστό, μακαρόνια με ανθότυρο, το φημισμένο "γαμοπίλαφο", (αδυναμία μου), γαρδουμπάκια αυγολέμονο κ.α) φτιαγμένα με αγνά υλικά παραγωγής τους και φυσικά  με βάση την Κρητική διατροφή και το ελαιόλαδο. Σε συνδυασμό με το σέρβις του μαγαζιού που είναι άψογο, δικαιολογημένα αξίζουν τα 5 αστέρια που του δίνουμε!
Εγω σας έδωσα την επιλογή, τώρα πια μέρα θα επιλέξετε εσείς να το επισκεφθείτε, είναι δικιά σας απόφαση! Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι… να βάλετε την καλή σας διάθεση!
 
Τηλέφωνο Κρατήσεων:  
2810521131
6977585529

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου