Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΑΝΑ-ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ", Μαργαρίτα Αρβανίτη, εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΝΑΤΣΗ!

Σε μια εποχή αξιακών κρίσεων η ποίηση μοιάζει με δυναμίτη που αναταράσσει τα λιμνάζοντα νερά της συνείδησης μας. Ένα τέτοιο είδος βιβλίου είναι η ποιητική συλλογή ΑΝΑ-ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ της Μαργαρίτας Αρβανίτη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ. Μικρό σε μέγεθος μα μεγάλο σε αξία. Ποιήματα με λίγες λέξεις μέσα από τα οποία μεταφέρει μεγάλα νοήματα.






Και αν λένε ότι μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, μια λέξη μπορεί να εμπεριέχει μια ολόκληρη ζωή.

Η Μαργαρίτα Αρβανίτη μέσα από την ποιητική της συλλογή, δημοσιογραφεί ποιητικά ή αλλιώς μετουσιώνει σε ποίηση αυτά που σκέφτεται και γράφει, αυτά που πληγώνουν την ίδια, αυτά που αφορούν όλους μας σαν μέλη που συνυπάρχουμε στην ίδια κοινωνία όπου βιώνουμε στη πράξη το δικαίωμά μας όχι μόνο να ζήσουμε αλλά και να ευτυχήσουμε! Απευθύνεται στον σκεπτόμενο αναγνώστη με λέξεις ποίησης επιλεγμένες με προσοχή μία προς μια, σαν μετάγγιση ψυχής, λέξεις που γίνονται γέφυρες επικοινωνίας για κοινή πορεία προς τα εκεί που όλα γίνονται πιο όμορφα, πιο φιλικά στα μέτρα της καρδιάς! Συναντάς στα ποιήματά της σιωπές που κρύβουν συναισθήματα δυνατά, που ασφυκτιούν και θέλουν να γίνουν κραυγές αντίστασης σε όσα πληγώνουν τη ποιότητα της ζωής μας μέσα στο σήμερα που απλώνεται γυμνό από αξίες με δόσεις δυσερμήνευτης ψευδαίσθησης καταστάσεων ζωής όπου οι καμουφλαρισμένες αιτίες των δυσκολιών που ζούμε εμποδίζουν την έξοδο μας από τα προβλήματα μας. 

Η πραγματικότητα μέσα από τη ματιά μιας γυναίκας που νοιώθει ότι έχει Χρέος να μιλήσει με το δικό της τρόπο σκέψης και να επικοινωνήσει κατακτημένες γνώσεις μέσα από τη πείρα της ανθρωπότητας, ικανές να συντελέσουν σε καλύτερες συνθήκες ζωής που αλλιώς την περίμενε και αλλιώς της βγήκε, και αν η κοινωνία μας δεν επιθυμεί ή δεν διαθέτει την ωριμότητα ανάλογης ανταπόκρισης για το «καλό μας» όπως λέει και η ίδια η συγγραφέας, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΓΩ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΧΑΜΟ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου