Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΟΡΤΑ", ΒΑΓΓΈΛΗΣ ΜΑΡΓΙΩΡΗΣ, εκδοσεις ΠΝΟΗ, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ

   Το ξεκίνησα επιφυλακτικά,  γιατί πρώτον δεν γνώριζα ως τώρα το έργο του συγγραφέα και δεύτερον ελαφρώς με φόβισε το εξώφυλλο καθώς με προϊδέασε για στιγμές φόβου και τρόμου. Η αλήθεια είναι πως χάρηκα παρά πολύ που τελικά τόλμησα να το διαβάσω επειδή ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό τις απαιτήσεις μου ως αναγνώστρια. Το βιβλίο αυτό είναι ένα καλογραμμένο αστυνομικό μυθιστόρημα αγωνίας, γεμάτο ανατροπές και με ήρωες με δαιδαλώδη νου και συμπλέγματα.


   Το κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας είναι ο κύριος Αδαμοπουλος, ένα ιδιαίτερα ψυχαναγκαστικό και δύστροπο άτομο που κρύβει πολλά μυστικά. Με παρελθόν ζοφερό, μισογύνης και γεμάτος κακίες για τους άλλους, επιφυλάσσει πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις για όσους είναι γύρω του. Το ιδιόρρυθμο αυτό πρόσωπο που κατέχει σημαντική θέση σε εταιρία κεντρίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την αρχή και κρατά την αδρεναλίνη μας στα ύψη ως το τέλος. Αφήνει πίσω του πτώματα. Εκεί στο σπίτι με την κόκκινη πόρτα, φρικαλεότητες και φρικτά γεγονότα κρύβουν την αλήθεια. Αυτή που σοκάρει αν έρθει στο φως και θα δικαιώσει τα θύματα που άδικα έχασαν τη ζωή τους, επειδή αρρωστημένα μυαλά απλά αποφάσισαν να κόψουν το νήμα της.

  Ο Μαργιωρής παρέδωσε στο αναγνωστικό κοινό ένα βιβλίο θρίλερ αγωνίας με ανατροπές που καθηλώνουν. Χτίζει το ψυχολογικό προφίλ του κύριου Αδαμοπούλου ενός ήρωα πραγματικά αχωνευτου και μισάνθρωπου  σιγά  σιγά και προσεγμένα και διεισδύει στην προσωπικότητα του με ενδελέχεια. Ένας αλλόκοτος άνθρωπος που γεννά ερωτήματα με τη στάση που κρατά απέναντι σε όλους ειδικά στις γυναίκες και στους συναδέλφους του . Δε θέλει κανέναν. Πραγματικά  δύστροπος στις ανθρώπινες σχέσεις, επιλέγει τη μοναξιά του ή σχεδόν τη μοναξιά του. Κάποιες στιγμές της ζωής του, τον επισκέπτεται ο Κώστας ένας φίλος που επηρεάζει δυναμικά την ψυχοσύνθεση του. Αυτά τα συναπαντήματα είναι το κομβικό σημείο της ιστορίας.

    Με λόγο παραστατικό και άμεσο ο συγγραφέας πετυχαίνει να σκλαβώσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Τον τοποθετεί εξαιρετικά  στο χώρο της αφήγησης και σε πολλά σημεία οι σκληρές αλλά απόλυτα ρεαλιστικές περιγραφές του μεταδίδουν έντονα το συναίσθημα της φρίκης και της απέχθειας. Απόλυτα συνυφασμένη η γραφή με την πλοκή και έτσι ο Μαργιωρής πέτυχε ένα άρτιο αποτέλεσμα.

    Διαβάζεται απνευστί και θα σας συναρπάσει με τις ανατροπές του . Μπράβο στο συγγραφέα και σίγουρα θα εμπιστευτώ ξανά δικό του πονημα για να με ταξιδέψει .
   Βαθμολογία :9/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου