Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΠΙΤΙ", Cara Hunter, εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ!

Ένα μυθιστόρημα από μια συγγραφέα που δε γνώριζα , αποδειχτηκε μια ευχάριστη ομολογουμενως έκπληξη . Πρόκειται για το τελευταίο βιβλίο της Cara Hunter "Το διπλανό σπίτι". Στο υπόγειο ενός σπιτιού ανακαλύπτεται τυχαία μια νεαρή γυναίκα με το παιδί της . Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν γνωρίζει ούτε την ταυτότητα τους ούτε πως βρέθηκαν εκεί . Τι κρύβεται πίσω από αυτήν την αιχμαλωσία στο υπόγειο ; Ποιοι οι θύτες και ποια τα θύματα ; 

 Το μυθιστόρημα αυτό είναι αψογα δομημένο . Η συγγραφέας ξετυλίγει το κουβάρι της ιστοριας σταδιακά και η πλοκή εκτινάσσεται στην πορεία ανεβάζοντας την αδρεναλίνη του αναγνώστη στα ύψη . Ένα μυθιστόρημα που είναι ψυχολογικο θρίλερ με έντονη αστυνομική χροιά . Η αστυνομία ψάχνει να βρει τι συμβαίνει πίσω από αυτή την περίεργη και ακρως ιδιαίτερη περίπτωση αιχμαλωσίας . Στην πορεία προστίθεται ακόμα ένα έγκλημα που συνδέεται με την αρχική ιστορία και οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη με αμείωτη ένταση . Πολυπρόσωπο με ήρωες που σκιαγραφουνται αψογα από τη συγγραφέα και που βάζουν ο καθένας το δικό του λιθαράκι στην εξέλιξη της ιστορίας . Η πλοκή ρεει αβίαστα και το μυθιστόρημα αποδεικνύεται δαιδαλώδες και εθιστικό σελίδα στη σελίδα . Ένα ψυχολογικο θρίλερ γεμάτο ένταση, σασπενς και αγωνία . Κάποια μυαλα είναι άρρωστα και δε διστάζουν πουθενά . Χωρίς ηθικούς φραγμούς παίζουν με αρχές , συνειδήσεις , ψυχές . Σκληρό και κυνικό σε πολλά σημεία , αναδεικνύει περίτρανα αυτό το βιβλίο πως δυστυχώς υπάρχουν αρρωστημένες καταστάσεις που μας κυριεύουν και μας αιχμαλωτίζουν . Παράλληλα, με γλαφυρό τρόπο θίγει τα προβλήματα της σύγχρονης οικογένειας , την απιστία και την ενδοοικογενειακή βία . 

Πρόκειται , λοιπόν για ένα μυθιστόρημα που σίγουρα θα αποδειχτεί μια συντροφιά για τον αναγνώστη συναρπαστική με έντονες συγκινήσεις . Το τέλος του ήταν πρωτοτυπο και γεμάτο ανατροπές που σίγουρα δεν υποψιάζεται κανείς κατά τη διαρκεία της ανάγνωσης .  

Βαθμολογία :9/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου