Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

" Είναι ένα όμορφο βιβλίο, τρυφερό, αισθησιακό αλλά και με συνιστώσες που ακουμπούν την δικαιοσύνη του σύμπαντος, την οποία και πιστεύω απόλυτα. " ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ MELISSA BECKER ΣΤΗΝ ΛΙΤΣΑ ΛΑΜΠΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ  MELISSA BECKER

Οπισθόφυλλο:

Ένα μίσος χωρίς όρια...
Μια αγάπη που δεν υπακούει σε κανένα νόμο...
Μετά το θάνατο του πατέρα του, ο έκπτωτος μαρκήσιος Τζόναθαν-Άρθουρ-Φίλιπ Ροθ βλέπει μία μία τις πόρτες της αριστοκρατικής κοινωνίας του Λονδίνου να κλείνουν. Η αρραβωνιαστικιά του Σεσίλια τον εγκαταλείπει και παντρεύεται τον λόρδο του Μπέρκσιρ, παραμένοντας ωστόσο ερωμένη του. Η πρότασή της να κάνει έναν πλούσιο, συμβατικό γάμο για να διατηρήσει την εξουσία και τα προνόμιά του εξοργίζει τον Τζόναθαν, ο οποίος επισπεύδει την απόφασή του να εγκατασταθεί στον ερειπωμένο πύργο του στις ακτές της Κορνουάλης.
Η συνάντησή του με την πανέμορφη Άιρις είναι απρόβλεπτη και ο έρωτάς τους κεραυνοβόλος. Οι δυο τους μοιράζονται ένα ανεπανάληπτο ερωτικό πάθος, ενώ η βαθιά αγάπη που τους ενώνει αποτελεί πρόκληση, οδηγώντας τους σε επικίνδυνες καταστάσεις.
Κάποια στιγμή η Άιρις εξαφανίζεται και τότε η ζωή της θα κινδυνεύσει θανάσιμα. Γιατί η εκδίκηση της Σεσίλια θα είναι αδυσώπητη και καταστροφική... 

Ευχαριστώ πολύ που δεχτήκατε να μιλήσετε στη στήλη μου. Θα θέλατε να μας πείτε κάποια πράγματα για να σας γνωρίσουμε καλύτερα... Ποια  είναι η Melissa Becker;

Επίδοξη συγγραφέας. Μόλις έκανα την πρώτη μου προσπάθεια και ελπίζω να σας ικανοποίησε το αποτέλεσμα που διαβάσατε. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που η Bell πίστεψε σε μένα και στο βιβλίο μου και αποφάσισε να το εκδώσει.

Τι σας έκανε να προχωρήσετε, να γράψετε και να εκδώσετε αυτό το βιβλίο σε μια αρκετά δύσκολη εποχή;

Θεωρώ πως σε πολύ δύσκολες στιγμές – εποχές – περιόδους, τα συναισθήματα που σωρεύονται μέσα μας είναι πολύ έντονα κι έτσι η ανάγκη μας να τα αποτυπώσουμε στο χαρτί είναι ακόμα πιο πιεστική. Ένα βιβλίο διαβάζεται όλες τις εποχές, και στις εύκολες και στις δύσκολες.

Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για το νέο σας βιβλίο και, γιατί όχι, την ιστορία «πίσω από την ιστορία» που σας οδήγησε στην συγγραφή του;


Δεν υπάρχει ιστορία «πίσω από την ιστορία». Υπάρχει μόνο η ιστορία του βιβλίου, που οργάνωσα στο μυαλό μου και αποτύπωσα στο χαρτί. Είναι ένα όμορφο βιβλίο, τρυφερό, αισθησιακό αλλά και με συνιστώσες που ακουμπούν την δικαιοσύνη του σύμπαντος, την οποία και πιστεύω απόλυτα. Είναι μια συγκινητική ιστορία, που μπορεί να μην ξεφεύγει από τα συνήθη στερεότυπα, ωστόσο έχει να πει πολλά, για όποιον θέλει να δει πίσω από το γυαλιστερό περιτύλιγμα των ηρώων της.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για αυτό το βιβλίο;

Να αγαπηθεί από τους αναγνώστες και να διαβαστεί πολύ. Θεωρώ πως αυτό είναι το μόνο ζητούμενο για μένα στο ξεκίνημά μου.

Ταυτίζεστε λιγάκι παραπάνω με κάποιον από τους χαρακτήρες που έχετε δημιουργήσει και αν ναι, γιατί;

Φυσικά, αυτό είναι αναπόφευκτο για όποιον επιχειρεί να γράψει μια ιστορία, αφού οι ήρωες βγαίνουν από μέσα του. Σε όλους τους κεντρικούς ήρωες θα βρείτε πολλά δικά μου στοιχεία και ιδιαίτερα εκείνα που αφορούν την άδολη αγάπη και τον αγώνα για δικαιοσύνη.

Πόσο εύκολο είναι για έναν νέο συγγραφέα να μπορέσει να πείσει έναν εκδοτικό να τον εμπιστευτεί και να τον εκδώσει;

Είναι πολύ δύσκολο, αυτό να λέγεται, όμως ένα καλό βιβλίο όσο κι αν καθυστερήσει, πιστεύω πως κάποια στιγμή θα βρει τον δρόμο του και θα εκδοθεί. Χρειάζεται υπομονή, καμιά φορά μεγάλη υπομονή.

Όταν γράφετε ένα βιβλίο απομονώνεστε έχετε κάποιο ειδικό χώρο. Θέλετε την απόλυτη ησυχία για να γράφεται χωρίς διακοπές ή δε σας ενοχλεί ο κόσμος; Θα επιχειρούσατε ποτέ να γράψετε βιβλίο παρέα με άλλους συγγραφείς;

Σαφώς και χρειάζομαι ησυχία και προσωπικό χώρο για να γράψω. Με άλλους συγγραφείς, δεν θα μπορούσα ποτέ. Ο καθένας έχει τη δική του θεωρία καθώς και το δικό του ύφος και τρόπο και για να υπάρξει μια δομημένη ιστορία κι ένα σωστό αποτέλεσμα, όλα αυτά δεν μπορούν να ενσωματωθούν.

Ετοιμάζετε ήδη το επόμενο συγγραφικό σας πόνημα? Εάν ναι, θα θέλατε να μας αποκαλύψετε κάποια στοιχεία γι’ αυτό;

Κάτι έχω ξεκινήσει, είμαι όμως ακόμα στην αρχή κι έτσι δεν έχω να σας πω κάτι. Είναι πολύ νωρίς.

Πώς μπορούν οι αναγνώστες να επικοινωνήσουν μαζί σας;

Μέσω του εκδοτικού Οίκου Bell/Silk.

Ας κλείσουμε την συνέντευξη όπως εσείς επιθυμείτε...

Με ένα απόσπασμα από το βιβλίο, «Το κορίτσι του πύργου», σελίδα 190.

‘’ Ήταν απίστευτο πόσο την αγαπούσε. Ούτε κι ο ίδιος είχε επίγνωση ακριβώς πόσο μεγάλη ήταν η αγάπη που ένιωθε γι’ αυτό το πλάσμα, που ήρθε τόσο ξαφνικά και αναπάντεχα στην ζωή του. Εκείνος που δεν πίστευε ποτέ στον Θεό, τώρα δεν ξεχνούσε να τον ευχαριστεί καθημερινά για το θεόσταλτο δώρο που του έστειλε, την ώρα που ήταν απόλυτα σίγουρος, πως κάθε προοπτική ευτυχίας ήταν χαμένη οριστικά γι’ αυτόν...’’

Για το Βιβλίο της Παρέας

Λίτσα Λαμπρακοπούλου

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου