Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

ΚΡΙΤΙΚΗ για το βιβλίο "ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ", Ελενα Αντωνίου, εκδόσεις Silk. Με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ!

Κάθε φορά που διαβάζω βιβλίο της Έλενας Αντωνίου γνωρίζω πως θα ερωτευτώ το ζευγάρι της αγάπης που περιγράφει  και θα ταξιδέψω νοερά με μια μεγάλη ιστορία έρωτα. Στο αισθηματικό μυθιστόρημα - άλλωστε μετρ είναι η Αντωνίου σε τέτοιες ιστορίες - «Στα όρια του έρωτα» κεντρικοί ήρωες είναι ο Νίκος και η Δάφνη, δυο πρόσωπα που μια ομάδα βόλεϊ θα τους συνδέσει καταλυτικά και καρμικά θα έλεγα. Θα καταλάβουν πως πραγματικά ο έρωτας δεν έχει όρια. Στη μακρινή αλλά πανέμορφη Ορεστιάδα, στην Ιταλία αλλά και στη Γαλλία θα μας μεταφέρει η συγγραφέας και η πλοκή είναι γεμάτη ανατροπές μα πάνω από όλα ξεχειλίζει από τη θύελλα της αγάπης. 


Η Αντωνίου καταπιάνεται σε όλα της τα βιβλία με το αισθηματικό είδος λογοτεχνίας και πολύ σωστά πράττει αφού της πάει. Το κατέχει. Αναδεικνύει ήρωες που μιλάνε στην καρδιά σου, ζεις μαζί τους έντονες καταστάσεις και διαβάζεις με μια ανάσα όσα συμβαίνουν στις σελίδες τους. Με άκρως παραστατική και τόσο στρωτή γραφή για μια ακόμα φορά ο έρωτας του Νίκου και της Δάφνης μπαίνει σε πρώτο πλάνο και λατρεύεις να χάνεσαι στα πάθη, τα λάθη και σε όσα διαδραματίζονται. Περνάνε αυτοί οι δυο νέοι δια πυρός και σιδήρου και αντιλαμβάνεσαι μέσα από την πλοκή πως τα αισθήματα που κουβαλά ο καθένας στην ψυχή του είναι απροσδιόριστα, σαρωτικά και κυρίως πως δεν μπορεί κανένας να ξέρει ακόμα και για τον ίδιο του τον εαυτό πως αντιδρά όταν χάνει τον μπούσουλα λόγω της αγάπης. Δύσκολα διαχειριζόμαστε όσα νιώθουμε και η συγγραφέας το ξέρει και φαίνεται με τον τρόπο που το πλασάρει μέσα στην υπόθεση. Όλα θέλουν το χρόνο τους. Οι ανασφάλειες πολλές και κυρίως ο εγωισμός καλός σύμμαχος. Ο έρωτας είναι παιχνίδι μα κυρίως δε θέλει εγωισμό αλλά κότσια. Ψυχή και αλήθεια. Αλήθεια, όμως, οι άνθρωποι έχουν τη δύναμη να αφεθούν και να εκδηλώσουν αυτά που κρύβουν μέσα τους ή το διαβολάκι του εγωισμού θα μπει μπροστά και θα φέρει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα;

Θα το διαπιστώσετε όταν διαβάσετε αυτό το μυθιστόρημα. Κάπου θα σας συναντήσετε και ίσως αναμετρηθείτε και εσείς με όσα σας έχουν συμβεί ή ζείτε. Για μια ακόμα φορά η καρδιά μου χτυπούσε δυνατά στους παλμούς του Νίκου και της Δάφνης και ομολογώ με συνεπήρε και με απογείωσε αυτή η αγάπη. Διαβάστε το και θα ερωτευτείτε ή αν είστε ερωτευμένοι ήδη θα χαμογελάσετε επειδή σε όλους τους ανθρώπους μπορεί ο έρωτας να είναι διαφορετικός έχει ωστόσο ένα κοινό στοιχείο. Δεν έχει όρια!!!

Βαθμολογία :9,5/10

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου