Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

"Κάθε βιβλίο αξίζει μία ευκαιρία." ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ με την ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΙΧΕΛΑΚΗ στην ΛΙΤΣΑ ΛΑΜΠΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ για το "ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Βιογραφικό: Η Χριστίνα Μιχελάκη, είναι γεννημένη στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός αγοριού. Έχει σπουδάσει Τεχνικός Μαγειρικής τέχνης όμως η μεγάλη της αγάπη για τα βιβλία ήταν που την κέρδισε τελικά. Μανιώδης αναγνώστρια, μπορεί να διαβάσει τα πάντα και παντού αρκεί να περιέχουν μία καλή και δυναμική ιστορία. Λατρεύει ιδιαιτέρως τα βιβλία φαντασίας, τα οποία έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά της.Η αστείρευτη αγάπη της για τα βιβλία, την ώθησαν να γίνει συν ιδρύτρια μαζί με τις, Βασιλική Μπούζα και Χρυσή-Σίσυ Αγγελίδου, του διαδικτυακού ιστότοπου aisthisis.gr.

Προφίλ στο Facebook: https://www.facebook.com/christina.michelaki


Οπισθόφυλλο: «Έχετε αναλογιστεί άραγε, πώς θα ήταν να πεθάνετε από το χέρι εκείνου που αγαπάτε; Πώς θα νιώθατε καθώς σας έμπηζε το μαχαίρι πιο βαθιά στην πληγή; Ποια συναισθήματα θα περνούσαν από τα μάτια του, καθώς εσείς θα ξεψυχούσατε στην αγκαλιά του;
Μέχρι πριν από λίγα λεπτά, δεν είχα καμία ιδέα. Τώρα, καθώς η ζωή εγκατέλειπε το σώμα μου, ευχόμουν να μην το είχα ζήσει ποτέ.
Μέχρι πριν από μερικούς μήνες τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί, αν είχα ακούσει το ένστικτο μου και είχα κάνει διαφορετική επιλογή. Ίσως να ήμουν ακόμα εδώ, ζωντανή. Η καρδιά μου θα χτυπούσε ρυθμικά, στέλνοντας αίμα σε κάθε σημείο του σώματός μου και το δέρμα μου θα δεχόταν την ζεστασιά του καυτού μεσημεριανού ήλιου. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί, αν δεν τον γνώριζα.
Εκείνον που έμελλε να είναι η ζωή μου.
Η καταστροφή μου.
Και ο θάνατος μου…»
Η Ερίσα Καρμίρ Μπλατ, ένας παράξενος βρικόλακας, θα διασχίσει για πρώτη φορά, τις πύλες του Ινστιτούτου, Μαύρο Ρόδο. Εκεί θα ανακαλύψει πολύ αργά, πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και ότι ο κίνδυνος καραδοκεί σε κάθε της βήμα. Μυστικά, ψέματα, δολοπλοκίες μα και κρυμμένες αλήθειες, θα γκρεμίσουν τον κόσμο που μέχρι τώρα ήξερε.


Πώς σας ήρθε η ιδέα για την συγκεκριμένη ιστορία? Ήταν κάποιο ταξίδι σας που σας ενέπνευσε ή κάτι άλλο?

Η αρχική ιδέα για την ιστορία, μου ήρθε βλέποντας την ταινία Season of the witch

Πως σταχυολογείτε τις απαραίτητες πληροφορίες όταν αυτές απαιτούνται για να συνδυάσετε τυχόν ιστορικά γεγονότα ,τόπους και μυθοπλασία?

Πρώτα με πολύ μελέτη. Κάνω μία γενική έρευνα για αυτό που θέλω να ψάξω. Βρίσκω σε πια σημεία θέλω να σταθώ περισσότερο και σε πια όχι. Στο συγκεκριμένο βιβλίο η έρευνα ήταν αρκετά μεγάλη, όσον αφορά τα μαγικά στοιχεία, υλικά κτλ.

 
Τι  χαρακτηριστικά πρέπει να διαθέτει ο ήρωας ενός μυθιστορήματος για εσάς?

Για μένα πλέον δεν θα πρέπει να είναι κλισέ, σαν ήρωας. Θα προτιμούσα να διαβάσω κάποιο βιβλίο όπου ο ήρωας είναι ένα νορμάλ άτομο και θα μιλάνε οι πράξεις και το μυαλό του περισσότερο από όλα τα άλλα. 

Για ποιούς λόγους να  διαβάσει κάποιος το βιβλίο σας?  Αν το είχατε διαβάσει και δεν ήσασταν συγγραφέας του γιατί θα το προτείνατε σε μιά φίλη σας , ας πούμε?

Όπως έχω πει και σε προηγούμενες συνεντεύξεις μου, γιατί να μην το κάνει; Κάθε βιβλίο αξίζει μία ευκαιρία. Τώρα όσον αφορά το δικό μου έργο γιατί είμαι σίγουρη πως θα περάσει ευχάριστα την ώρα του. Τα υπόλοιπα τα αφήνω στην κρίση των αναγνωστών.

Τι σημαίνει για εσάς η συγγραφή και ειδικότερα οι ιστορίες φανταστικού?

Έχω αδυναμία στις ιστορίες του φανταστικού. Τρελή. Όμως η συγγραφή είναι άλλο πράγμα. Είναι ανάσα, απελευθέρωση.


Με την ανάγνωση ενός βιβλίου, ο αναγνώστης μπορεί να ταξιδέψει και παράλληλα να ξεφύγει από τις έγνοιες και την καθημερινότητα. Είναι και για εσάς αυτό ένα κίνητρο  για να ξεκινήσετε να γράφετε?

Μα ακριβώς αυτό το στοιχείο ήταν και εκείνο που με ώθησε να ξεκινήσω την συγγραφή. Η καθημερινότητα, τα προβλήματα, μεγάλη ή μικρά, που αντιμετωπίζει ο καθένας μας στην ζωή του.



Πώς νιώσατε όταν είδατε το εξώφυλλο του βιβλίου σας από κοντά?

Ανακούφιση που επιτέλους το κρατούσα στα χέρια μου και μεγάλο ενθουσιασμό. Μπορεί να ούρλιαζα από χαρά κιόλας αν δεν υπήρχε κόσμος μπροστά.


Ποιό είδος Λογοτεχνίας δε θα μπορούσατε να γράψετε ποτέ? Πείτε μας ένα αγαπημένο σας βιβλίο.

Νομίζω ότι δεν θα μπορούσα να γράψω ποτέ κάποιο ιστορικό, κοινωνικό μυθιστόρημα. Βέβαια ποτέ μην λες ποτέ.
Θα διαλέξω ένα από τα αγαπημένα μου και θα πω την σειρά Vampire Academy, της Richelle Mead


Ποιά είναι η καθημερινότητα σας?

Προς το παρόν η καθημερινότητα με το νέο μέλος είναι λίγο κουλουβάχατα. Κάνουμε δεήσεις στον καλό Θεούλη μπας και κοιμηθεί


Τι άλλο ετοιμάζετε, τι να περιμένουμε από την Χριστίνα?

Ολοκληρώνω το δεύτερο μέρος του βιβλίου Ματωμένο Ρόδο. Ελπίζω να το δείτε σύντομα κι αυτό σε κυκλοφορία.


Για το Βιβλίο της παρέας
Λίτσα Λαμπρακοπούλου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου